首页 > 师资力量 >  师资详情

Sung Kwan, LEE(李诚官)

助理教授

职位 : 助理教授

教育背景 : 纽约大学金融学博士、麻省理工学院金融学硕士、宾夕法尼亚大学金融学学士&计算机科学与数学学士

研究领域 : 家庭金融、行为金融、公司金融、金融科技

个人网站 : https://sites.google.com/view/sungklee

个人简介

Sung K. Lee是香港中文大学(深圳)经管学院金融学的助理教授。他获得纽约大学斯特恩分校金融学博士学位,并拥有麻省理工斯隆商学院的金融硕士学位。他于宾夕法尼亚大学获得金融学和计算机科学与数学学士学位。他的主要研究兴趣是家庭金融,行为金融,公司金融和金融科技。

学术著作

Working Paper

1. Fintech Nudges: Overspending Messages and Personal Finance Management(Job Market Paper)

2. Sports Sentiment and Spending: Evidence from Sidney Crosby’s Fans


Work in Progress

1. Toward Comprehensive Measures of the Costs and Risks of Development Banks: The Case of the KDB(with Deborah Lucas)

2. The Effectiveness of the Credit Limit Management Measure in Singapore(with Sumit Agarwal)

3. Micro-Level Stress Testing on Homebuyers in Canada